ARTIKEL

Safiee dinamakan semula di Daro

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

DARO: Penyandang Dewan Undangan Negeri Daro Safiee Ahmad dinamakan calon Gabungan Parti Sarawak (GPS) untuk kawasan tersebut.

Pengerusi parti tersebut Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg mengumumkan nama tersebut di hadapan lebih 300 hadirin di Dewan Masyarakat Daro di sini.

“Insya-Allah akan jadi Yang Berhormat lagi,” katanya merujuk Safiee ketika menyampaikan alu-aluan dalam Majlis Pemimpin Bersama Rakyat sempena lawatan sehari ke pekan tersebut.

“ Sidak mantan-mantan Yang Berhormat di sini juga akan dibuang mantannya,” sambungnya penuh makna.

Turut hadir pada majlis tersebut termasuk penyandang kerusi Dun Jemoreng Datuk Juanda Jaya dan penyandang kerusi Dun Balingian Yakub Arbi.

Sebelum itu, Ketua Menteri menghadiri perasmian Masjid Muhsinin, masjid baharu Daerah Daro yang berharga RM9.5 juta oleh Yang di-Pertua Negeri Tun Pehin Sri Abdul Taib Mahmud.

Masjid ini siap sepenuhnya pada 29 Oktober lalu.

Abang Johari kemudian turut menghadiri Majlis Pecah Tanah Bandar Baharu Daro dan Medan Selera Daro yang baharu.

Abang Johari menegaskan pentingnya penduduk di negeri ini, terutamanya di kawasan Daro bersatu untuk membolehkan pembangunan dibawa ke sini.

Pagi semalam, Abang Johari mengumumkan pembubaran Dun Sarawak berkuat kuasa pada 3 November lalu.

BERITA LAIN

50 peserta hadiri forum Gerakan Antipenyerahan Sarawak

KUCHING: Kira-kira 50 peserta mengikuti forum Sarawakiana: Gerakan Antipenyerahan Sarawak di Bilik Koleksi Khas, Pustaka Negeri Sarawak, hari ini. Forum berkisarkan perjuangan tokoh, pembabitan wanita,

Program Sarjana Muda Undang-Undang UM dilancar di Sarawak

KUCHING: Perjanjian Persefahaman (MoU) yang ditandatangani antara Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat dengan Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Swinburne, Sarawak mewujud dan memudahkan

Program vaksinasi haiwan percuma

KUCHING: Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak akan menganjurkan program vaksinasi haiwan peliharaan, esok. Program terbabit akan berlangsung dari jam 9 pagi

BERITA TERBARU