ARTIKEL

SMK Bandar Bintulu diarah tutup, ibu bapa positif Covid-19

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

BINTULU: Sesi persekolahan di SMK Bandar Bintulu akan ditutup selama seminggu sehingga 16 Oktober ini.

Ia berikutan terdapat kalangan ibu bapa pelajar yang dikesan positif dijangkiti virus Covid-19.

Penutupan sekolah tersebut disahkan sendiri pengetuanya, Patrick Philip Moss menerusi aplikasi WhatApp kepada Suara Sarawak.

Menurut beliau, pihak sekolah telah menerima surat arahan penutupan sekolah itu daripada Jabatan Pendidikan Negeri Sarawak, awal hari ini.

Sepanjang tempoh tersebut, katanya, sesi pengajaran dan pembelajaran akan dijalankan secara atas talian seperti semasa di awal Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

BERITA LAIN

Guna wang pampasan untuk pendidikan anak-anak

KUCHING: Penerima wang pampasan untuk Projek Pembangunan Pengangkutan Awam dan Kenderaan Transit Aliran Autonomi (ART)-Depot Sungai Batu, Santubong disarankan untuk menggunakan pampasan tersebut dengan sebaiknya.

Program TVET mampu lahirkan graduan premium

KUCHING: Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET) mampu melahirkan graduan yang premium selepas tamat pengajian, kata Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi Datuk Mohammad Yusof Apdal.

Tambah guru pelatih dan guru di Sarawak  

KUCHING: Kementerian Pendidikan dituntut untuk menambah bilangan guru pelatih di Institut Pendidikan Guru (IPG) serta pengisian kekosongan jawatan guru di negeri ini.  Menteri Pendidikan, Inovasi

BERITA TERBARU