ARTIKEL

WAN Hamid (dua kanan), Lau (kiri) dan Stanley (kanan) semasa menerima watikah pelantikan masing-masing bersama dengan Chieng (dua kiri) dan Wong (tengah).

Tiga pemimpin masyarakat dilanjutkan tempoh perkhidmatan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

SIBU: Tiga pemimpin masyarakat masing-masing mewakili masyarakat Melayu, Cina dan Iban di sini dilanjutkan tempoh perkhidmatan mereka oleh Kerajaan Sarawak untuk dua tahun lagi.

Mereka adalah Temenggong Datuk Wan Hamid Edruce Tuanku Fauzi, 77; Temenggong Dato Vincent Lau Lee Ming, 76; dan Temenggong Stanley Gramong Bandar, 65.

Residen Bahagian Sibu Datu Wong Hee Sieng telah menyampaikan watikah pelantikan kepada ketigatiga mereka dalam satu majlis di sini, semalam.

Berucap pada majlis itu, beliau berkata, mereka dilantik semula ke jawatan itu berdasarkan rekod kredibiliti mereka semasa berkhidmat.

“Mereka dilantik semula oleh Kerajaan Sarawak kerana prestasi cemerlang mereka.

Berita lanjut dalam epaper STSS.

BERITA LAIN

BERITA TERBARU

Optimum infrastruktur kuasa hidro negara

KUCHING: Kementerian Peralihan Tenaga dan Transformasi Air (PETRA) berminat untuk bekerjasama dengan Sarawak Energy Berhad, Persatuan Tenaga Hidro Antarabangsa (IHA) dan Perikatan Boleh Diperbaharui Global

Buaya tersangkut pada mata kail di Sebuyau

SEBUYAU: Disangka ikan besar, rupa-rupanya buaya tersangkut pada mata kail yang dipasang penduduk di sungai Kampung Nat di sini, hari ini. Komander Operasi PBKII KUP