ARTIKEL

Tingkatkan kadar kesuburan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

Dalam usaha menangani isu penurunan kadar kesuburan penduduk negara yang terus merosot sejak lima dekad, Pusat Subfertiliti Negara yang pertama akan dibina di Shah Alam, Selangor tahun hadapan melibatkan peruntukan RM171 juta yang dijangka beroperasi pada 2029.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Nancy Shukri berkata pusat itu menyediakan khidmat rawatan kesuburan dan kesejahteraan keluarga yang komprehensif termasuk berfungsi sebagai pusat koordinasi penyelidikan, teknologi rawatan terkini dan latihan kepakaran di Malaysia.

Beliau berkata perkhidmatan rawatan subfertiliti ketika ini yang ditawarkan di klinik subfertiliti Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) dilihat tidak mencukupi untuk menampung permintaan.

LAIN-LAIN BERITA

Lelaki tembak mati 12 ahli keluarga di Iran

Seorang lelaki menembak mati 12 ahli keluarganya termasuk bapa, abang dan beberapa kanak-kanak di sebuah bandar kecil di tenggara Iran pada Sabtu, lapor Agensi Berita

BERITA TERBARU

Kesihatan Tze Yong diutamakan BAM – Norza

KUALA LUMPUR: Persatuan Badminton Malaysia (BAM) mengambil pendekatan tidak terlalu memberi tekanan kepada pemain perseorangan lelaki negara, Ng Tze Yong, dalam usaha mengejar slot ke