ARTIKEL

Bedah siasat kem Para Sukma

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
IMBAS KENANGAN…Kontinjen Para Sukma Sarawak 2022 yang sekadar bergelar naib juara.

DEBAK: Proses bedah siasat kem Para Sukma Sarawak membabitkan semua acara sukan akan dilaksanakan dalam tempoh terdekat.

Ketua kontinjen Mohamad Razi Sitam memberitahu, proses tersebut dilakukan bagi mencari dan mengenal pasti kelemahan yang berlaku dalam semua 10 acara sukan membabitkan pasukan terbabit.

Di samping dapat dijadikan penanda aras baharu untuk membentuk pasukan lebih mantap sebagai persediaan menghadapi Para Sukma Johor 2024.

“Kita akan melakukan bedah siasat bagi mengetahui punca disebalik kegagalan Kontinjen Para Sukma Sarawak meraih gelaran juara ke-14 pada temasya Para Sukma XX MSN, Kuala Lumpur 2022 lalu,” ujar Razi kepada Arena Suara Sarawak.

Menurut Razi, pihaknya percaya jurulatih serta pegawai daripada pasukan terlibat sudah menyediakan laporan untuk tujuan tersebut.

Razi yang juga Timbalan Menteri Pembangunan Kesejahteraan Komuniti turut mengakui, pihaknya akan memulakan proses pencarian bakat atau atlet baharu bermula awal tahun depan.

Meskipun gagal merealisasi misi menjulang mahkota juara, Sarawak tetap berpuas hati ditempat kedua dengan memperoleh 146 pingat keseluruhan, 50 emas, 47 perak dan 49 pingat gangsa.

BERITA LAIN

Mangsa tanah runtuh terima bantuan

REPOK: Mangsa-mangsa tanah runtuh di Rumah Jupong dan Rumah Augustine di sini menerima bantuan dan sumbangan khas daripada Timbalan Menteri Sumber Asli dan Kelestarian Alam,

Kunjungan rumah terbuka tradisi masyarakat Sarawak

MARUDI: Kunjungan rumah terbuka merupakan tradisi masyarakat tanpa mengira kaum di Sarawak. Timbalan Menteri Kesihatan Awam, Perumahan dan Kerajaan Tempatan Sarawak, Datuk Dr Penguang Manggil, berkata,

BERITA TERBARU

PBB China sokong Palestin anggotai PBB

BEIJING: China menyokong Palestin menjadi anggota baharu Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan menyokong Majlis Keselamatan PBB (UNSC) mengambil tindakan berkenaan dengan secepat mungkin. Ini dinyatakan