ARTIKEL

GPS sudah bincang bahagi kerusi PRN-12

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Gabungan Parti Sarawak (GPS) sudah berbincang mengenai pembahagian kerusi antara keempat-empat parti komponennya bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-12 (PRN-12).

Perkara tersebut didedahkan oleh Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg yang juga Pengerusi GPS pada sidang media khas bertempat di Wisma Bapa Malaysia, di sini, hari ini.

GPS terdiri daripada Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB), Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP), Parti Rakyat Sarawak (PRS) dan Parti Demokratik Progresif (PDP).

Sementara apabila ditanya adakah GPS sudah mengenal pasti calon-calon yang akan bertanding, Abang Johari dengan nada bergurau berkata “Anda semua lihat kami di sini,” sambil menunjuk ahli-ahli kabinet yang hadir.

Beliau enggan mengulas lebih lanjut kerana menurutnya masih terlalu awal.

BERITA LAIN

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

BERITA TERBARU

Faisal Halim ibarat pecahan yang hilang — Nidzam

KUALA LUMPUR: Suasana emosi menyelubungi bilik persalinan Selangor FC di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) apabila pemain sayap sensasinya Mohamad Faisal Abdul Halim menjejakkan kaki buat