ARTIKEL

Piala Malaysa 2021: Kuching City FC tetap beri tentangan

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

KUCHING: Pengurus Kuching City FC (KC FC) Ideris Untong memberitahu, pemainnya akan memberi tentangan sengit terhadap Perak FC pada perlawanan di Stadium Perak, Ipoh malam esok dalam misi meraih mata.

Meskipun keinginan untuk berada dalam kelompok dua pasukan terbaik Kumpulan B saingan Piala Malaysia 2021 sudah tersasar dari landasan sebenar.

“Tetap akan beri tentangan sengit kepada Perak FC malam esok walaupun sebarang keputusan tidak memberi kesan apa-apa.

“Seandainya kemenangan mampu dicapai, sekurang-kurangnya ada buah tangan buat pemain untuk dibawa balik ke Kuching,” ujar Ideris kepada Arena Suara Sarawak.

Katanya, beliau optimis pemain mampu mencuri sebarang mata pada perlawanan malam esok.

Mengambil kira barisan kesebelasan terbaik yang akan dipertaruhkan ketua jurulatih (Irfan Bakti Abu Salim) bagi mengharungi tempoh 90 minit permainan sebenar.

“Semua pemain bebas dari kecederaan mahupun penggantungan dan tiada masalah untuk Irfan Bakti menurunkan rangkaian kesebelasan terbaiknya,” jelas Ideris.

BERITA LAIN

Larian Hari Sarawak di Binatngor

BINTANGOR: Orang ramai dipelawa menyertai Larian Hari Sarawak sempena sambutan Sarawak Merdeka Peringkat Daerah Bintangor, pada 22 Julai ini. Acara itu dijangka kehadiran lebih 800

Persiapan SUKMA 2024 capai lebih 90 peratus

KUCHING: Persiapan bagi penganjuran Sukan Malaysia (SUKMA) 2024 yang akan berlangsung di Sarawak pada Ogos ini sudah mencapai lebih 90 peratus. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO)

BERITA TERBARU