ARTIKEL

PRN Sarawak: Adun Bukit Semuja bersedia, hanya tunggu SPR

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

SERIAN: Penyandang kerusi Dun Bukit Semuja, John Ilus bersedia untuk Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-12 (PRN-12) yang mungkin diadakan pada bila-bila masa sahaja.

Menurut beliau, pihaknya kini hanya menunggu keputusan pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dalam menentukan perkara-perkara penting menjelang PRN itu nanti.

“Kita setakat di Dun sudah bersedia untuk menghadapi PRN Sarawak yang mungkin akan diadakan bila-bila masa sahaja.

“Kebiasaannya SPR akan mengadakan mesyuarat untuk menentukan beberapa perkara misalnya tarikh-tarikh penting termasuk hari penamaan calon, undi awal dan juga hari mengundi.

“Jadi kita sekarang perlu menunggu dan menyerahkan kepada pihak yang berkuasa untuk menentukannya,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas merasmikan Majlis Penyerahan baucar pakaian seragam untuk kawasan Dun Bukit Semuja di Dewan Serbaguna Ranchan, hari ini.

BERITA LAIN

Program Sarjana Muda Undang-Undang UM dilancar di Sarawak

KUCHING: Perjanjian Persefahaman (MoU) yang ditandatangani antara Kementerian Pendidikan, Inovasi dan Pembangunan Bakat dengan Universiti Malaya (UM) dan Universiti Teknologi Swinburne, Sarawak mewujud dan memudahkan

Program vaksinasi haiwan percuma

KUCHING: Majlis Perbandaran Padawan (MPP) dan Jabatan Perkhidmatan Veterinar Sarawak akan menganjurkan program vaksinasi haiwan peliharaan, esok. Program terbabit akan berlangsung dari jam 9 pagi

BERITA TERBARU