ARTIKEL

Jika sayangkan keluarga, tolong jangan balik ke Sibu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

SIBU: Masyarakat Sibu yang bekerja atau belajar di luar Sarawak khususnya yang meraikan Tahun Baharu Cina disarankan supaya tidak balik ke kampung halaman.
Pengerusi Persatuan Ketua Masyarakat Ketua Kaum (KMKK) Cina Bahagian Sibu Temenggung Datuk Vincent Lau Lee Ming berkata, langkah itu membantu kerajaan membendung penularan jangkitan Covid-19.
“Saya merayu khasnya kepada masyarakat Cina agar tidak pulang ke Sibu pada sambutan Tahun Baharu Cina yang akan diraikan pada 12 Februari depan.
“Tahan sekejap kerinduan anda kepada keluarga. Ini usaha terbaik kita melindungi keluarga dan diharap masyarakat berada di luar Sarawak faham,” katanya kepada Suara Sarawak.
Lau berkata, pandangan ini harus diberikan perhatian serius memandangkan jangkitan Covid-19 semakin meningkat setelah perjalanan antara negeri dan daerah dibenarkan.
“Sambutan Tahun Baharu Cina hampir tiba. Saya memohon kepada semua orang terutama masyarakat Cina untuk supaya sentiasa berwaspada dan kekal selamat,” tegasnya.

BERITA LAIN

Pastikan sistem keselamatan berfungsi baik

MIRI: Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Zon 6 Sarawak melancarkan Operasi Kuda Laut bermula semalam mengadakan operasi mengejut di beberapa premis di dalam dan

SUKMA XXI: Sarawak mampu jadi tuan rumah terbaik

KOTA KINABALU: Kontinjen Sabah yakin penganjuran Sukan Malaysia (SUKMA) dan Para SUKMA XXI Sarawak 2024 akan menjadi yang terbaik berbanding sebelumnya. Ketua Menteri Sabah, Datuk

MPI anjur Kursus Pemberitaan Luar Daerah

Kursus membantu meningkatkan ilmu dan kemahiran asas dalam bidang kewartawanan ini mengalu-alukan wartawan baharu serta lama untuk turut serta bagi menyuburkan memori mereka dalam bidang

BERITA TERBARU