Restoran Puzzle saji pelbagai menu istimewa pakej bufet Ramadan

PRN Sarawak: Lina Soo sedia bertanding di Padungan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
Email
hli Parti Aspirasi Rakyat Sarawak bersama ahli pengasas parti tersebut, Dr Dribin Sakoi (TENGAH KANAN) dan Lee Shak Fah (TENGAH KIRI).

KUCHING: Presiden Parti Aspirasi Rakyat Sarawak, Lina Soo memberitahu bahawa dirinya akan bertanding sebagai calon di Dun Padungan.

Manakala Pengerusinya, Buln Ribos bertanding untuk kawasan Serembu.

Presiden Parti Aspirasi Rakyat Sarawak, Lina Soo

Secara keseluruhan menurut Lina, parti Aspirasi akan menghantar sekurang-kurangnya 20 calon untuk bertanding pada Pilihan Raya Negeri (PRN) ke-12 yang akan datang.

“Parti Aspirasi akan bekerjasama dengan Parti Bansa Dayak Sarawak Baru (PBDSB) untuk PRN kali ini dan akan meraih kemenangan sebanyak mungkin pada setiap kerusi yang dipertandingkan.

“Calon akan diletakkan di kawasan Kuching, Sibu, Miri dan Bintulu untuk bertanding dan maklumat selanjutnya akan diumumkan secara rasmi esok (29 November) berkaitan dengan nama yang dicalonkan,” katanya dalam sidang media selepas mengadakan Parti Aspirasi Sambutan Jublee Perak, di sini, hari ini.

Tambahnya, Parti Aspirasi akan fokus kepada kawasan di bandar dan separuh bandar manakala PBDSB akan bertanding untuk kerusi dayak bagi wilayah tengah dan kawasan atas.

Berita Berkaitan

E-Paper

22 Mac 2023

Berita Terbaru

Ubah status maklumat

WASHINGTON: Presiden Amerika Syarikat (AS) Joe Biden menandatangani rang undangundang