ARTIKEL

Timang bola 30 saat, 11 pemenang pertama dapat RM100

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

JOM BACA E-PAPER SUARA SARAWAK/ NEW SARAWAK TRIBUNE PERCUMA SEAWAL 2 PAGI SETIAP HARI. KLIK SINI

PIHAK pengurusan skuad Kuching FA dengan kerjasama Yakult Malaysia sedang mengadakan Pertandingan Menimang Bola Di Rumah selama 30 saat di rumah masing-masing bermula 4 April lalu hingga 14 April ini.

Setiap peserta harus memuat naik video berdurasi 30 saat menimang bola menggunakan keduadua belah kaki di laman sosial rasmi ‘Kuching Football Family’.

Peserta juga harus menghantar nama dan berapa kali bola yang mampu ditimang selama 30 saat. Sebanyak 11 peserta pertama yang berjaya menimang bola terbanyak selama 30 saat akan mendapat hadiah wang tunai RM100.

Selain itu, peserta yang berjaya juga akan mendapat tiket perlawanan percuma Kuching FA dan jersi pasukan. Tujuan utama pertandingan adalah untuk mengajak para peminat bola sepak tempatan bersatu dalam sukan popular itu.

Ia juga menyahut seruan kerajaan untuk terus duduk di rumah sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Di samping itu, ia juga bertujuan untuk mengajak orang ramai untuk kekal cergas dan mengamalkan kehidupan sihat semasa berada di rumah.

BERITA LAIN

Zii Jia juara Terbuka Australia

KUALA LUMPUR: Pemain perseorangan lelaki profesional negara, Lee Zii Jia meraih gelaran kedua musim ini selepas  merangkul kejuaraan Terbuka Australia 2024 dengan menewaskan wakil Jepun

Faisal Halim ibarat pecahan yang hilang — Nidzam

KUALA LUMPUR: Suasana emosi menyelubungi bilik persalinan Selangor FC di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) apabila pemain sayap sensasinya Mohamad Faisal Abdul Halim menjejakkan kaki buat

280 individu sertai Larian Amal Rakyat 2.0

KUCHING: Seramai 280 individu telah menyertai program Larian Amal Rakyat 2.0 yang berlangsung semalam. Program larian tersebut anjuran Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG), Sekolah

BERITA TERBARU