ARTIKEL

Datuk Seri Abdul Karim.

Zon Barat tuan rumah SUKSAR IV

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

SIBU: Menteri Belia, Sukan Dan Pembangunan Usahawan Datuk Seri Abdul Karim Rahman Hamzah mendedahkan Zon Barat (Sri Aman, Betong, Sarikei) sebagai tuan rumah untuk penganjuran Sukan Sarawak (SUKSAR) IV 2025.

Menurut beliau, pemilihan kawasan tersebut mengambil kira sistem pergiliran untuk menjadi tuan rumah kejohanan dwitahunan berkenaan.

“Kita melaksanakan pergiliran untuk menjadi tuan rumah penganjuran SUKSAR.

“Bagi edisi keempat, Zon Barat (Sri Aman, Betong, Sarikei) diberi mandat untuk tujuan tersebut,” ujar Karim.

Beliau berkata demikian pada sidang media selepas menyempurnakan Majlis Penangguhan SUKSAR III, Sibu 2023 mewakili Premier Datuk Patinggi Tan Sri Abang Johari Tun Openg di Stadium Tertutup Sibu, semalam.

Tegas beliau, pergiliran untuk temasya tersebut bagi memberi peluang kepada semua zon merasai menjadi tuan rumah.

Temasya SUKSAR mula diperkenalkan pada 2017 dan Zon Selatan (Kuching, Kota Samarahan, Serian) menjadi tuan rumah pertama yang berlangsung di Bandaraya Kuching.

Bagi edisi kedua SUKSAR 2019, Zon Utara (Bintulu, Miri, Limbang) menjadi tuan rumah berlangsung di Bandaraya Miri.

BERITA LAIN

Zii Jia sertai skuad negara ke Piala Thomas 2024

KUALA LUMPUR: Persoalan mengenai penyertaan pemain profesional negara, Lee Zii Jia, dalam skuad Piala Thomas 2024 terjawab hari ini apabila namanya diumumkan dalam barisan pemain

BERITA TERBARU

PBB China sokong Palestin anggotai PBB

BEIJING: China menyokong Palestin menjadi anggota baharu Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan menyokong Majlis Keselamatan PBB (UNSC) mengambil tindakan berkenaan dengan secepat mungkin. Ini dinyatakan